Sałatka z zupek grzybowych

5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Prosta i ekspresowa w wykonaniu sałatka z zupek grzybowych. Jest idealna jako przekąska na różne imprezy

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 opakowania zupek o smaku grzybowym
    puszka kukurydzy
    1 duża czerwona cebula
    ok. 10 pieczarek
    majonez
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zupek grzybowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością gorącej wody. Przykryć by makaron napęczniał i wchłonął całą wodę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i soku z cytryny. Wrzucić na wrzątek pieczarki i gotować chwilę. Odcedzić. Do zimnego już makaronu dodać pieczarki, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować