Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie.

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Zupka chińska 3 opakowania
    Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
    Pieczarki marynowane 1 słoiczek
    Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
    Olej do smażenia
    Mieszanka warzywna w puszce(marchewka, kukurydza, groszek konserwowy, fasola czerwona) 2 puszki
    Składniki na sos:
    Majonez 3- 4 łyżki
    Jogurt naturalny 1 mały kubek
    Musztarda 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki

Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie sosu:
    Wszystkie składniki na sos razem połączyć i dokładnie wymieszać.
    Wykonanie:
    Makaron z zupek dobrze pokruszyć, dodać 2 przyprawy z nich, zalać wrzącą wodą i przykryć pokrywką, po chwili wymieszać i odłożyć aby makaron napęczniał. Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić pozostałą przyprawą z zupek i podsmażyć na oleju lekko rumieniąc. Pieczarki odsączyć, pokroić w kostkę, dodać do makaronu razem z odsączoną mieszanką warzywną, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie dodać kurczaka, posiekaną natkę pietruszki, zalać przygotowanym sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować