Sałatka z zupek chińskich i kurczaka

3.81 (21 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To doskonały sposób na inne niż tradycyjne wykorzystanie chińskiej zupki. Sałatka jest pyszna, idealna na przyjęcie, syta, dlatego sprawdzi się też na kolację czy lunch do pracy.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łagodna zupka chińska
    1 ostra zupka chińska
    1 podwójna pierś w kurczaka
    1 czerwona papryka
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka groszku
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    5-7 ogórków konserwowych
    Sól, pieprz
    Przyprawa do kurczaka "gyros"
    Olej
    Majonez
Wystaw ocenę:

3.81 (21 ocen)

Sałatka z zupek chińskich i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupki chińskiej połamać i wsypać do miski. Dodać dołączone do zestawu przyprawy (bez saszetki z "rosołem"), całość zalać wrzątkiem, wymieszać i zostawić pod przykryciem, do wystudzenia. Po wystudzeniu, odsączyć.

    Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie podsmażyć je na oliwie, odstawić do ostygnięcia.

    Cebulę obrać i wraz z ogórkami oraz papryką pokroić w kostkę.
    Fasolę, kukurydzę, groszek odsączyć z zalewy.

    Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać majonez (tyle, żeby sałatka nie była za sucha). Doprawić do smaku, wymieszać. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować