To doskonały sposób na inne niż tradycyjne wykorzystanie chińskiej zupki. Sałatka jest pyszna, idealna na przyjęcie, syta, dlatego sprawdzi się też na kolację czy lunch do pracy.
Sałatka z zupek chińskich i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron z zupki chińskiej połamać i wsypać do miski. Dodać dołączone do zestawu przyprawy (bez saszetki z "rosołem"), całość zalać wrzątkiem, wymieszać i zostawić pod przykryciem, do wystudzenia. Po wystudzeniu, odsączyć.
Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie podsmażyć je na oliwie, odstawić do ostygnięcia.
Cebulę obrać i wraz z ogórkami oraz papryką pokroić w kostkę.
Fasolę, kukurydzę, groszek odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać majonez (tyle, żeby sałatka nie była za sucha). Doprawić do smaku, wymieszać. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Komentarze