Sałatka z zupek chińskich

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Smaczna, kolorowa a przy tym szybka i niedroga. Króluje na wszystkich imprezach:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki (sałatki wychodzi na dużą salaterkę, około 1.5- 2 l):

    * 2 zupki chińskie (jedna łagodna, a druga ostra)
    * 3 pomidory
    * 1 duży ogórek szklarniowy
    * 1 duża papryka
    * puszka kukurydzy
    * majonez (2-3 łyżki)
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron kruszymy i wsypujemy do naczynia wraz z przyprawami. Wszystkie warzywa kroimy w drobniutką kostkę (pomidory można dodatkowo sparzyć i zdjąć skórkę) i dodajemy do makaronu. Łączymy z majonezem. Sałatka jest gotowa do spożycia po kilku godzinach, kiedy makaron zmięknie od soku z warzyw i majonezu, a smaki się "przegryzą".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować