Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki rozdrabniamy, wsypujemy do garnka, dodajemy sypkie przyprawy, zalewamy wrzącą wodą w ilości niecałej szklanki. Mieszamy, przykrywamy do momentu aż makaron zmięknie. Po około 10 minutach odkrywamy, mieszamy, i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie odcedzamy na sitku kukurydzę oraz fasolkę. Ogórka, paprykę kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski w której podamy sałatkę. Dodajemy do tego odcedzoną i odsączoną kukurydzę oraz fasolę, przestudzony makaron. Dodajemy pieprz oraz chilli w proszku wg upodobań, dodajemy majonez i mieszamy. Smacznego
Porady
Sałatka smakuje równie dobrze, gdy dodamy do niej kawałki piersi kurczaka usmażone w przyprawie kebab- gyros.
Komentarze