Sałatka z zupek chińskich

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka, tania, prosta. Idealna na imprezę, znakomicie pasuje do mięs z grilla.

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 zupki chińskie (2 łagodne, 2 pikantne)
    - 1 długi ogórek zielony
    - 2 średnie papryki czerwone
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - pieprz, chilli w proszku
    - majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki rozdrabniamy, wsypujemy do garnka, dodajemy sypkie przyprawy, zalewamy wrzącą wodą w ilości niecałej szklanki. Mieszamy, przykrywamy do momentu aż makaron zmięknie. Po około 10 minutach odkrywamy, mieszamy, i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie odcedzamy na sitku kukurydzę oraz fasolkę. Ogórka, paprykę kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski w której podamy sałatkę. Dodajemy do tego odcedzoną i odsączoną kukurydzę oraz fasolę, przestudzony makaron. Dodajemy pieprz oraz chilli w proszku wg upodobań, dodajemy majonez i mieszamy. Smacznego

Porady

Sałatka smakuje równie dobrze, gdy dodamy do niej kawałki piersi kurczaka usmażone w przyprawie kebab- gyros.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować