Jedna z moich ulubionych sałatek...Przepis nieco zmodyfikowany, lepsze zdjęcie jest, także zapraszam do kuchni :)Najlepiej podwoić składniki - sałatka szybko znika!
40 min
Składniki:
2 zupki chińskie, obojętnie jakie
Pół ogórka zielonego
1 mała puszka kukurydzy
pół czerwonej papryki
pół puszki czerwonej fasoli
majonez
musztarda
śmietana/jogurt naturalny
sól, pieprz
Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki chińskie wraz z suchymi przyprawami (oleiste wyrzucamy) pokruszyć w miseczce i zalać wrzątkiem do poziomu makaronu, aby napęczniał. Wrzucamy do dużej miski.
Kukurydzę, fasolę odsączyć z zalewy, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki dodać do makaronu.
Sos: Wymieszać 2 łyżki śmietany/jogurtu, 1 dużą łyżkę majonezu i 1 dużą łyżkę musztardy.
Całość porządnie wymieszać i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Potem ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Komentarze