Sałatka z zielonej papryki

4.47 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Świetnie nadaje się do dań z grilla

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 90 dkg papryki zielonej
    1 mała cebula
    200 ml wody
    sos:
    5 łyżek oliwy z oliwek
    3 łyżki octu winnego
    1 łyżka wody z gotowania papryki
    1 łyżeczka cukru
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zielonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Dodać paprykę, osolić i odstawić na 1 godz. Zagotować wodę, wrzucić paprykę z cebulą i gotować około 2 minuty pod przykryciem. Przygotować sos: cukier rozetrzeć z solą, pieprzem i oliwą. Dodać ocet i łyżkę wody z gotowania papryki. Paprykę polać sosem, odstawić na 2 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować