Sałatka z zielonej fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 1 osoby

wygląda i smakuje wyśmienicie

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 gram zielonej fasolki szparagowej
    2 marynowane grillowane czerwone papryki
    2 łyżki płatków migdałowych
    sos vinegret

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić tzn. odciąć końcówki i ją opłukać.
    Zagotować wodę.
    Posolić ją.
    Na wrzątek wrzucić fasolkę.
    Gotować 5 minut.
    Wyjąć na sito i od razu przelać zimną wodą.
    Przełożyć do miski.
    Paprykę pokroić w paski.
    Dodać do fasolki.
    Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
    Fasolkę i paprykę polać sosem vinegret.
    Wymieszać.
    Na wierzchu posypać uprażonymi migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy