Sałatka z wędzonym pstrągiem, cukinią i szpinakiem,

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, sycąca sałatka :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzony pstrąg duży: 1 sztuka
    - cukinia mała: 1 sztuka
    - szpinak świeży: 2 szklanki
    - Pomidor duży: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 0.5 łyżeczki
    - kromki tostowe: 8 sztuk

Sałatka z wędzonym pstrągiem, cukinią i szpinakiem, - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nieobraną cukinię pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni z odrobiną masła i oliwy. Posolić. Wyjąć. Osączyć na sicie. Na tej samej patelni lekko zblanszować liście szpinaku.

    W salaterce ułożyć szpinak, posypać cukinią, pokrojonymi w kostkę pomidorami, posiekaną cebulką i kawałkami ryby. Posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny, ewentualnie oliwą z oliwek.

    Podałam z grzankami: z czerstwego chleba wycięłam foremką do pierników gwiazdki i podpiekłam w piekarniku.

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy