Sałatka z wędzonym dorszem i gotowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka z wędzonego dorsza i ugotowanych warzyw - ja wykorzystałam te, na których gotowałam wywar mięsno-warzywny.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dorsz wędzony 1/2 sztuki
    marchewka ugotowana 1 sztuka
    pietruszka gotowana 2 sztuki
    por 1/2 sztuki
    oliwki czarne 10 sztuk
    soczewica zielona 1/2 puszki
    majonez 1 łyżka
    śmietana 18-procentowa 1 łyżka
    pieprz czarny
    sól

Sałatka z wędzonym dorszem i gotowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza obrać dokładnie z ości. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Pora dokładnie oczyścić i pokroić w ćwierćplasterki. Soczewicę odsączyć z zalewy, oliwki pokroić w plasterki. Połączyć wszystkie składniki. Dodać śmietanę oraz majonez. Wymieszać. Doprawić sałatkę solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy