SAŁATKA Z WĄTRÓBKĄ, TRUSKAWKAMI I FETĄ

4.5 (191 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Niesamowite połączenie wątróbki z truskawkami z dodatkiem fety i liści szpinaku. Całość polana dressingiem z rozgniecionych truskawek z octem balsamicznym i oliwą z oliwek.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - główki sałaty lodowej lub maślanej: 0.5 sztuki
    - kilka listków szpinaku ok.: 1 szklanka
    - wątróbki drobiowej: 20 dekagramów
    - sera feta: 140 gramów
    - świeżych truskawek: 15 dekagramów
    - masła: 2 łyżki
    - oliwy z oliwek: 3 łyżki
    - soku truskawkowego z rozgniecionych 2 truskawek: 3 łyżki
    - octu balsamicznego: 1 łyżeczka
    - listków świeżego tymianku: 1 łyżeczka
    - sól do smaku ok.: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wątróbką, truskawkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić i smażyć na maśle. Usmażoną posypujemy solą i pieprzem do smaku. Łączymy z tymiankiem.
  • 2. Sałatę rozdrabniamy, układamy na półmisku razem z opłukanymi i suchymi liśćmi szpinaku. Z soku truskawkowego, oliwy, octu balsamicznego oraz soli, robimy dressing.
  • 3. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na połówki.
  • 4. Na sałatę i szpinak wykładamy wątróbkę, ser feta, posypujemy truskawkami i polewamy dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sałata Truskawki Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować