Sałatka z wątróbką drobiową podana z soczystym dresingiem malinowym i konfiturą z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę 2 godziny przed smażeniem zalej mlekiem i odstaw do lodówki.
Po tym czasie odsącz wątróbkę z mleka, obtocz w mące bądź bułce tartej następnie smaż na rozgrzanym oleju.
*Dresing miodowo-malinowy:
Składniki na dressing dokładnie zmiksuj np. blenderem - maliny, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki miodu z mniszka.
*Konfitura cebulowa:
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Na rozgrzaną patelnie wlej 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzuć cebulę - zeszklij.
Na koniec dodaj cukier brązowy i duś cebulę aż zgęstnieje.
Roszponkę oraz rukolę obmyj delikatnie i rozłóż na talerzu, polej soczystym dressingiem.
Na sałacie rozłóż konfiturę z cebuli a na wirzchu ułóż wątróbkę.
Całość przybierz malinami oraz małymi kawałkami roszponki oraz rukoli.
Fit sałatka powstała.
Na pewno będzie wam smakowała!
SMACZNEGO!!!
Porady
Zamiast wątróbki drobiowej możesz użyć cielęcej gdyż jest prawdziwą bombą witaminową.
Komentarze