Sałatka z wątróbką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

z sosem śliwkowym

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - wątróbka drobiowa: 400 gramów
    - śliwki bez pestek HORTEX: 0.5 opakowania
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
    - granat: 1 sztuka
    - czerwone wino: 200 mililitrów
    - płatki migdałowe: 80 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - mąka: 4 łyżki
    - olej: 2 łyżki
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie

Sałatka z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papier do pieczenia i smażenia SAGA 1. Na rozgrzaną, suchą patelnię wsypujemy płatki migdałów, prażymy na złoto często mieszając. Po uprażeniu przesypujemy na papier SAGA i pozostawiamy do ostygnięcia.
  • śliwki HORTEX 2. Na patelnię wsypujemy cukier, gdy zacznie się karmelizować, wsypujemy śliwki HORTEX, zalewamy winem i dusimy około 20 minut.
  • sałata Fit&Easy 3. W międzyczasie na talerzu układamy mix sałat FIT&EASY i rukolę FIT&EASY.
  • Rukola Fit &Easy 4. Następnie smażymy wątróbkę oprószoną w mące i układamy na sałacie. Całość polewamy sosem śliwkowym, posypujemy płatkami i ziarnami granata.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy