Sałatka z wątróbką

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

W kuchni najbardziej lubię wymyślać sałatki. Mój 3,5-letni synek Marcel nie lubi wątróbki, ale w tym daniu jej nie wyczuwa. Ciągle pyta, kiedy będzie sałatka „z mięskiem”.

Składniki:

  • ● 1/2 kg wątróbki drobiowej
    ● cebula
    ● 2 jabłka
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● pęczek koperku
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 2-3 łyżki bułki tartej
    ● olej do smażenia (najlepiej rzepakowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wątróbka

Sałatka z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z wątróbką 1. Wątróbkę myjemy pod bieżącą
    wodą, osączamy na papierowym
    ręczniku. Panierujemy
    w bułce tartej i smażymy ze
    wszystkich stron na oleju. Wykładamy
    na talerz i studzimy.
  • Sałatka z wątróbką 2. Cebulę, jabłka i ogórki obieramy
    i kroimy w kostkę. Ostudzoną
    wątróbkę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki
    przekładamy do salaterki. Koperek
    i natkę siekamy, dodajemy
    do sałatki i mieszamy.
  • Sałatka z wątróbką 3. Sałatkę doprawiamy majonezem,
    delikatnie mieszamy
    i wstawiamy na 30 minut do lodówki,
    by się schłodziła.

Porady

Wątróbka będzie miała mniej goryczy i nabierze kruchości, gdy umytą zalejemy w miseczce szklanką mleka i odstawimy na ok. 2 godziny do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować