Mięso z udka wędzonego, nadaje sałatce wspaniałego aromatu i smaku. Dodatek sosu doskonale łączy wszystkie składniki sałatki i nadaje niepowtarzalny smak.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
5 dag. listków[sałaty, czerwonego buraczka, rukoli]
1 udko wędzone
25 dag. małych czerwonych pomidorków
6 rzodkiewek
2 ogórki
1 cebula
Sos:
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki śmietany kremówki
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 posiekany ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Sałatka z udkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu mieszam i odstawiam do schłodzenia.Listki myję, osuszam i układam na talerzu. Pomidorki kroje na pół. Ogórki i cebulę obieram i kroję. Rzodkiewki oczyszczam, myję, osuszam i kroje na plasterki. Udko obieram ze skóry, mięso kroję na kawałki. Na sałacie układam ogórki, pomidory, cebulę, rzodkiewki i mięso z udka. Całość polewam sosem.
Komentarze