Sałatka z tuńczykiem - "złota rybka"

0 (0 ocen)

Pyszna i sycąca sałatka.

Składniki:

  • ok 250 dag makaronu (małe muszelki, ryzowy)
    2 długie ogórki zielone
    2 papryki czerwone
    10 jajek
    tuńczyk w oleju lub sosie własnym ok 5-6 puszeczek
    2 puszki kukurydzy
    koperek - ok 2-3 pęczków
    majonez
    sól, pieprz

Sałatka z tuńczykiem - "złota rybka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z tyńczykiem 1. Makaron ugotować, odcedzić i wystudzić. Dodać do niego pokrojoną w kostkę paprykę i ogórek. Jajka ugotować i pokorojone w kostkę dodac do reszty. Kukurydze odcedzić z zalewy i również wsypać. Tyńczyka odcedziić z oleju, delikatnie rozdrobnić widelcem. Ilość puszek jest w zasadzie zależna od gustu. Ja daję dużo, ponieważ go lubie. Wymieszać wszystko dokładnie z majonezem i posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Koniecznie schłodzić przez podaniem.

Porady

Gdy używam tuńczyka w sosie własnym, nie odcedzam go tylko dodaję razem z sosem.

Komentarze

Podobne przepisy