Sałatka z tuńczykiem z ryżem i serem żółtym

4.47 (147 ocen)

Pyszna na kolację.

Składniki:


  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym ,
    100g ugotowanego ryżu,
    80g sera żółtego,
    1 puszka kukurydzy,
    3 jajka,
    4 ogórki kiszone,
    2 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.47 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem z ryżem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj, ostudź. Pokrój ogórka i jajka. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do miski wrzucić odsączonego tuńczyka, odsączoną kukurydzę, jajka, ser, ryż oraz ogórki. Do wszystkich składników dodaj majonez i jogurt. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować