Z tuńczykiem i ananasem

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Sałatka do zrobienia w 30 minut. Lekka, zdrowa i tak jak lubię kolorowa. Bardzo lubię ananasa świeżego i często dodaję go do sałatek. Przekąska od której na pewno kilogramów nam nie przybędzie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 ananasa świeżego

    1/2 szklanki ryżu

    1/2 puszki kukurydzy

    1/2 puszki fasoli czerwonej

    1 papryka czerwona

    1 puszka tuńczyka kawałki w zalewie własnej

    3 gałązki pietruszki

    sól, pieprz

    7 pomidorków koktajlowych

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z tuńczykiem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa obieram i kroję w kostkę. Fasole i kukurydze odsączam z zalewy. To samo robię z tuńczykiem. Paprykę kroję w kostkę. Ryż przelewam zimną woda i gotuję w szklance wody, dodaję łyżkę oliwy. Do miski przekładam ananasa, paprykę, ryż wystudzony, pokrojoną pietruszkę, pokrojone pomidorki na ćwiartki, kukurydzę i fasolę, tuńczyka.Doprawiam solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować