Sałatka z tuńczykiem podana w koszyczkach z makaronu

4.5 (173 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak podana sałatka z tuńczykiem w koszyczkach z makaronu sprawdzi się na każdej imprezie.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sałatka:
    tuńczyk w sosie własnym 2 puszki,
    kukurydza konserwowa 1 puszka,
    jajka 3 szt,
    papryka czerwona 1 szt,
    majonez 3 – 4 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    Makaronowe koszyczki:
    makaron nitki 150 g,
    jajka 1 szt,
    ser żółty 50 g,
    sól,
    pieprz,
    olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem podana w koszyczkach z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatka: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę, kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, sól, pieprz i całość wymieszać.
  • 2. Makaronowe koszyczki: Makaron zagotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko, starty na tarce o dużych oczkach ser, sól oraz pieprz, wymieszać. Foremki na muffiny wysmarować olejem i do każdej foremki nakładać porcje makaronu. Uformować koszyczek. Piec w piekarniku przez 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Koszyczki ostudzić.
    Porcję sałatki nakładać do koszyczków z makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować