Sałatka z tuńczykiem podana w koszyczkach z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatka: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę, kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, sól, pieprz i całość wymieszać.
2.Makaronowe koszyczki: Makaron zagotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko, starty na tarce o dużych oczkach ser, sól oraz pieprz, wymieszać. Foremki na muffiny wysmarować olejem i do każdej foremki nakładać porcje makaronu. Uformować koszyczek. Piec w piekarniku przez 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Koszyczki ostudzić.
Porcję sałatki nakładać do koszyczków z makaronu.
Komentarze