Sałatka z tuńczykiem i solonymi orzeszkami

4.5 (168 ocen)

  • 10 min

Sałatka jest bardzo chrupiąca, a to za przyczyną orzeszków, kukurydzy i jabłka. Błyskawiczna na imprezę lub dla niespodziewanych gości.

  • 10 min

Składniki:

  • • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 puszka solonych orzeszków
    • 2 jabłka
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz do smaku
    • 2-3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i solonymi orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
    • Wymieszać jabłka, orzeszki, kukurydzę i odcedzonego z sosu tuńczyka.
    • Polać sokiem z cytryny i połączyć z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.
    • Wstawić na 2 godziny do lodówki, udekorować sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować