Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

4.5 (169 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i lekka sałatka z drobnym makaronem, tuńczykiem i soczewicą, ostatnio coraz częściej przyrządzam sałatki z olejem, smakują mi bardziej niż z majonezem. Tą przygotowałam sobie do pracy na drugie śniadanie, polecam.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka soczewicy
    0,5 słoika pomidorów suszonych
    200 gram drobnego makaronu
    1 papryka czerwona
    Kawałek pora
    4 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
    Pół pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Odsączone z oleju pomidory, paprykę i pora kroimy w cienkie paski. Soczewicę i tuńczyka odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować