Sałatka z tuńczykiem i prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatką tą chętnie zajadają się domownicy. Jest szybka i łatwa w wykonaniu.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -mix sałat 1 opakowanie
    -świeży ogórek/kiszony 1 szt.
    -czarne oliwki bez pestek kilka sztuk
    -tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
    -szczypta soli i pieprzu
    -cebula prażona
    -garść suszonej żurawiny
    -oliwa extra vergine 1 łyżka

Sałatka z tuńczykiem i prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z tuńczykiem i prażoną cebulką 1. Tuńczyka odcedzić z wody,dodać do sałaty. Ogórka i oliwki pokroić w plastry,dodać do reszty, doprawić solą i pieprzem. Posypać suszoną żurawiną. Polać oliwą,wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec posypać obficie prażoną cebulką i przyozdobić całymi oliwkami.

Porady

Tuńczyka można zastąpić ugotowanym jajkiem na twardo bądź wędzonym kurczakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy