Sałatkę przygotowałam na piątkową kolację ze składników które miałam akurat w domu, wyszła lekka, smaczna i sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut.
Składniki:
1 opakowanie mix sałat
1 puszka czerwonej fasoli
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
2 łyżki sezamu
Sałatka z tuńczykiem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka i fasolę odsączamy z zalewy, obydwie papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Do miski przekładamy sałatę, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem posypujemy ziarnami sezamu.
Komentarze