Sałatka z tuńczykiem i fasolą

0 (0 ocen)

Sałatkę przygotowałam na piątkową kolację ze składników które miałam akurat w domu, wyszła lekka, smaczna i sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut.

Składniki:

  • 1 opakowanie mix sałat
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    4 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
    2 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i fasolę odsączamy z zalewy, obydwie papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Do miski przekładamy sałatę, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem posypujemy ziarnami sezamu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować