Sałatka z tuńczykiem i brokułami

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię ją, gdy mam chęć na zdrowy posiłek.

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu razowego świderki
    ● 30 dag brokułów
    ● puszka tuńczyka w sosie własnym
    ● 4 łyżki oliwy
    ● 4 ząbki czosnku
    ● szczypta ostrej papryki
    ● sól, pieprz
    ● starty żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Studzimy. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy, aż lekko zmiękną. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy zmiażdżony czosnek z papryką. Wkładamy brokuły i smażymy, mieszając. Doprawiamy. Dusimy do miękkości. Studzimy.
  • 2. Tuńczyka osączamy z zalewy i mieszamy z makaronem. Dodajemy brokuły. Posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować