Sałatka z tuńczykiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka i smaczna sałatka.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rukola 2 garście,
    tuńczyk w sosie własnym 1 puszka,
    awokado 1 szt,
    cebula 1 szt,
    jajka 2 szt,
    rzodkiewka 5 szt,
    sok z cytryny 1-2 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    olej lniany,

Sałatka z tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki, awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, rzodkiewki pokroić w półplasterki, cebulę obrać i posiekać, tuńczyka odsączyć z zalewy. Na dnie miski ułożyć rukolę, następnie ułożyć tuńczyka, awokado, cebulę, rzodkiewkę oraz jajka. Całość posypać solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem polać olejem lnianym.

Komentarze

Podobne przepisy