Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 2 osób

Jeśli dbasz o linie i liczysz kalorie, w twoim meni muszą być potrawy z ryby. Proponuje smaczną, zdrową i dietetyczną sałatkę.

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
    pęczek sałaty karbowanej
    1-2 szt. marchewki
    1 łyżeczka cukru
    1 szt. papryka czerwona
    mała puszka zielonego groszku
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchewkę umyć i ugotować, dodając sól i cukier. Ostudzić, obrać i pokroić w pół talarki. Sałatę porwać, paprykę przekroić na pół i wyjąć nasiona, pokroić w kostkę.
  • 2. 2. Sałatę, paprykę, marchewkę i zielony groszek przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerz, dodać kawałki tuńczyka. Polać sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Komentarze

Podobne przepisy