Sałatka z tuńczykiem, fasolką i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Jest smaczna i pożywna, bardzo ładnie się prezentuje.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    Fasolka szparagowa konserwowa 380g po odsączeniu
    Papryka czerwona konserwowa 300g po odsączeniu
    4-5 ziemniaków ugotowanych
    Szczypiorek

    Sos
    10 łyżek oliwy
    4 łyżki soku z Cytryny
    Cukier
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z tuńczykiem, fasolką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu połączyć i doprawić do smaku.
    W salaterce ułożyć odsączoną z zalewy fasolkę oraz pokrojone w większą kostkę ziemniaki, polać połową sosu i przemieszać delikatnie.
    Następnie rozłożyć warstwę odsączonego z zalewy tuńczyka. Kolejno jajka i paprykę, pokrojone w większą kostkę. Cześć papryki zostawić do dekoracji. Sałatkę polać resztą sosu i posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować