Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienicie smakuje, a do tego, przyrządza ją się w kilka chwil.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2/3 szkl. ryżu
    - 4 jajka
    - ½ puszki kukurydzy konserwowej
    - ½ puszki groszku
    - ½ puszki czerwonej fasoli
    - 5 ogórków konserwowych
    - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym po 180g
    - 1 średniej wielkości cebula
    - ½ czerwonej papryki
    - ½ zielonej papryki
    - sól, pieprz
    - majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj na sypko. Przelej zimną wodą i pozostaw do odsączenia. Jajka ugotuj na twardo.
  • 2. Ogórki, cebulę, paprykę pokrój w drobniutką kosteczkę. Wrzuć do miski, dodaj odsączoną kukurydzę, groszek i fasolę.
  • 3. Jajka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
  • 4. Tuńczyka odsącz, rozdrobnij i także wrzuć do miski.
  • 5. Na końcu wrzuć ryż. Całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie rozmieszaj. Połącz z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować