Sałatka z tuńczyka na ostro

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonała propozycja na różnego rodzaju przyjęcia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 chińska zupka krewetkowa pikantna
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    3 ogórki kiszone
    pół słoiczka konserwowej papryki
    1 papryczka chili z zalewy
    1 cebula
    po pół puszki marchewki konserwowej i groszku
    majonez
    sól i pieprz

Sałatka z tuńczyka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron jest miękki odcedzamy go z płynu i odstawiamy do wystygnięcia.Tuńczyka, groszek i marchewkę odcedzamy z zalewy i wrzucamy do miski. Ogórki , paprykę i papryczkę chili siekamy w drobną kosteczkę. Dodajemy do tuńczyka razem z ziarenkami z chili. Cebulę siekamy w kostkę i posypujemy solą , żeby lekko zmiękkła i odstawiamy na kilka minut. Do składników dodajemy odcedzony i wystudzony makaron i cebulę. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Sałatkę w wersji delikatniejszej robimy bez papryczki chili i z łagodną zupką chińską.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy