Doskonała propozycja na różnego rodzaju przyjęcia.
40 min
Składniki:
1 chińska zupka krewetkowa pikantna
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3 ogórki kiszone
pół słoiczka konserwowej papryki
1 papryczka chili z zalewy
1 cebula
po pół puszki marchewki konserwowej i groszku
majonez
sól i pieprz
Sałatka z tuńczyka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron jest miękki odcedzamy go z płynu i odstawiamy do wystygnięcia.Tuńczyka, groszek i marchewkę odcedzamy z zalewy i wrzucamy do miski. Ogórki , paprykę i papryczkę chili siekamy w drobną kosteczkę. Dodajemy do tuńczyka razem z ziarenkami z chili. Cebulę siekamy w kostkę i posypujemy solą , żeby lekko zmiękkła i odstawiamy na kilka minut. Do składników dodajemy odcedzony i wystudzony makaron i cebulę. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Porady
Sałatkę w wersji delikatniejszej robimy bez papryczki chili i z łagodną zupką chińską.
Komentarze