Sałatka z tuńczyka i ziemniaków na pyszne rozpoczęcie tygodnia. Syta i smaczna szybko głód zaspokoi. Przyszykujemy ją szybko, bez problemu z minimum zaangażowania.
30 min
Składniki:
Składniki :
1 słoik tuńczyka w oliwie
1 kg ziemniaków
5 ogórków kiszonych
1 mała kukurydza
1 mały groszek
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
Sałatka z tuńczyka i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Ogórki kroimy w kostkę.
Groszek, kukurydzę i tuńczyka odsączamy.
Wszystkie składniki łączymy w misce.
Zalewamy sosem.
Mieszamy i schładzamy w lodówce.
Sos :
Majonez łączymy z jogurtem
Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Mieszamy i dodajemy do sałatki.
Komentarze