Sałatka z tuńczyka, cebuli i marchewki

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka sałatka na imprezę lub imieniny

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
    3 cebule
    4 marchewki
    4 ugotowane jaja
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatka warstwowa

Sałatka z tuńczyka, cebuli i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcedzić tuńczyka. Marchewkę ugotować i obrać. Cebulę pokroić grubo w kostkę i sparzyć. Jaja ugotować i obrać i oddzielić żółtko od białka.
    W salaterce należy układać warstwami w następujący sposób:
    Tuńczyka posmarować majonezem
    Odcisniętą cebulę posolić i popieprzyć posmarować majonezem
    Ztartą na grubym tarku marchewkę posolić i popieprzyć posmarować majonezem
    Ztarte na grubym tarku białka posolić i popieprzyć posmarować majonezem
    Ztarte na drobnym tarku żółtko posolić i popieprzyć

    Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w sosie własnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować