Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka. Białka zetrzyj na
tarce o dużych oczkach i wsyp je na dno sporej, ładnej salaterki (w niej
podasz gotową już sałatkę). Warstwę białek przykryj tartym żółtym
serem, a na nim połóż równomiernie połowę puszki tuńczyka
rozgniecionego widelcem. Tuńczyka przykryj starannie połową majonezu,
posyp drobno posiekaną cebulą. Na warstwę cebuli zetrzyj zimne masło,
ułóż na nim równa warstwę rozdrobnionego tuńczyka i resztę majonezu.
Wierzch sałatki posyp równą warstwą startych na drobnych oczkach
żółtek i schładzaj ją w lodówce minimum 2-3 godziny. Najlepiej
smakuje dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się już
'przegryzą'.
Komentarze