Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywna i smaczna sałatka z pierożkami tortellini, tuńczykiem, świeżym szpinakiem, pomidorem i ogórkiem, polana lekkim dressingiem na bazie oliwy z oliwek.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    250 gram tortellini
    70 gram świeżego szpinaku
    1 pomidor malinowy
    1 świeży ogórek
    sól
    pieprz
    Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu winnego
    1 ząbek czosnku
    papryka ostra
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wrzucamy do miski.

    Pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Szpinak płuczemy i osuszamy. Dodajemy warzywa do tortellini razem z tuńczykiem odsączonym z zalewy.

    Do oliwy dodajemy ocet winny, czosnek przeciśnięty przez praskę, ostrą paprykę oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i łączymy sos z sałatką. Doprawiamy ją do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować