Sałatka z tortellini z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i żółtego sera.
Składniki:
1 paczka tortellini ze szpinakiem i ricottą
10 pieczarek
1 czerwona papryka
½ puszki kukurydzy
½ pęczka szczypiorku
150 g szynki
80 g sera żółtego
4 łyżki majonezu light
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
Sałatka z tortellini i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. W misce łączymy ze sobą pokrojone w kostkę: paprykę, szynkę, ser żółty, posiekany szczypior, odcedzoną z wody kukurydzę oraz pieczarki w plasterkach. Dodajemy tortellini, majonez, sól, pieprz i koperek. Delikatnie mieszamy. Gotowe.
Komentarze