Sałatka z tofu i kukurydzą pod gwiazdami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatki jadam prawie codziennie. Stawiam na zdrową i lekka kuchnię. Polecam tofu alternatywa sera.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania tofu wędzonego
    10 oliwek czarnych
    6 liści sałaty maslowej
    1/2 papryki czerwonej
    7 papryczek chili mini z zalewy
    1/2 puszka kukurydzy
    4 łyżki kiełków fasoli z puszki
    1 pomidor duży
    4 łyżki sosu francuskiego
    pietruszka świeża natka
    5 pomidorków żółtych koktajlowych

Sałatka z tofu i kukurydzą pod gwiazdami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myję i strzepię na talerzu. Dodaję pokrojone tofu wędzone, odsączoną kukurydzę i kiełki fasoli. Następnie z papryki wycinam gwiazdki i też dodaję, razem z chili i oliwkami czarnymi. Pomidorki kroję na pół. Układam listki pietruszki, i sałatkę polewam sosem. Z pomidora dużego wycinam różę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy