Sałatka z szynką parmezańską, borówkami, orzechami włoskimi w winno- miodowym sosie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Zdrowo, lekko i smacznie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • główka sałaty karbowanej lub mix
    100g szynki parmezańskiej w plasterkach
    parę rzodkiewek
    mała marchewka
    50 g orzechów włoskich
    borówka do dekoracji
    2 łyżki octu winnego z białego wina
    1 łyżka miodu płynnego

Sałatka z szynką parmezańską, borówkami, orzechami włoskimi w winno- miodowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Sałatę i warzywa umyć. Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokruszyć. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce w cienką słomkę. Rzodkiewkę pokroić w ozdobne talarki.
  • 2. 2. Sałatę porwać, wyłożyć na talerz. Na sałatę plasterki szynki, rzodkiewkę, marchewkę. Posypać orzechami i borówkami. Miód rozcieńczyć z octem winnym.
    Polać sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy