* 40 dag szynki
* 1 słoik pieczarek marynowanych
* 3-4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
* 1-2 czerwone cebulki
składniki sosu
* 1/2 szklanki oliwy z oliwek
* 1 łyżka octu winnego
* sok z 1/2 cytryny
* przyprawa do zup typu magii ok. 3-4 łyżki
* pieprz naturalny najlepiej świeżo mielony, ok. 2 łyżeczki
Sałatka z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na sos połączyć w szklance i odstawić.
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, pieczarki i szynkę również pokroić w kostkę.
Cebulkę pokroić w drobne piórka.
Wszystkie składniki włożyć do miski, wlać sos i delikatnie połączyć.
Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny do schłodzenia.
Komentarze