Sałatka z szpinaku mozzarelli i zielonej papryki.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty jest w potas, żelazo i kwas foliowy.

  • 15 min

Składniki:

  • liście szpinaku

    papryka zielona

    mozzarella'

    jajko

    pomidor

    sól morska

    ocet balsamiczny

    oliwa z oliwek

    cebula biała

Sałatka z szpinaku mozzarelli i zielonej papryki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach. Jajko gotujemy na twardo , studzimy , obieramy i kroimy na cząstki. Dodajemy do szpinaku.

    Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Mozzarelle kroimy w kostkę dodajemy do sałatki. Papkę zieloną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę kroimy w paseczki łączymy z sałatką .
  • 2. Cebule kroimy w piórka dodajemy do sałatki. Solimy solą morską . Łączymy ocet balsamiczny z oliwa . Polewamy sosem sałatkę.

Komentarze

Podobne przepisy