Sałatka z szpinaku i pieczonych buraków

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Zdrowa sałatka z szpinaku i buraków

  • 30 min

Składniki:


  • 1 burak
    2 garście szpinaku młodego
    1 gruszka
    1 garść orzechów włoskich
    1/4 opadkowania fety
    oliwa z oliwek, przyprawy do sałatek, 1 łyżeczka miodu,
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szpinaku i pieczonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka umyć i obrać. Pokroić w plasterki i poukładać na blaszce z papierem do pieczenia. Piec do momentu aż będą miękkie w temperaturze ok. 170-180 stopni C. Po upieczeniu pokroić w słupki.

    Przygotować sos: wymieszać oliwę z odrobiną wody, przyprawami i miodem.Gruszkę umyć i obrać. Pokroić w plasterki (wycinając wcześniej gniazdo z pestkami).

    Na talerzu rozłożyć szpinak, gruszkę, buraka, posypać fetą i orzechami a na końcu polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować