Sałatka z szpinakowa z ciecierzycowymi ciasteczkami i sosem czosnkowo-prowansalskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka: jaja ubij na puszystą masę. Śmietanę także zmiksuj na puszystą masę i dodaj do jajek. Dodaj też przesianą mąkę, sól, a na końcu przeciśniety przez praskę czosnek i całą ciecierzycę. Wymieszaj. następnie przełóż do niewielkich foremek (mogą być na muffinki) wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą do około większej
połowy ich wysokości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Ogórka, pomidorki, rzodkiewkę umyj i pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski razem z przepłukanym, osuszonym szpinakiem, pokrojonymi ciasteczkami i wymieszaj całość. Składniki sosu zmiksuj, dodając sól i pieprz do smaku. Sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.
Komentarze