Sałatka z szparagami i truskawkami z sosem balsamicznym

4.5 (147 ocen)

  • 8 min

http://ostrapapryczka.blog.pl/2014/05/09/2057/

  • 8 min

Składniki:

  • Składniki:

    3 garście mieszanej salaty z roszponką
    pół pęczka szparagów
    kilka truskawek
    ocet balsamiczny, 1 łyżeczka miodu, sok z cytryny/ sos balsamiczny z nutą owocową
    garść płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szparagami i truskawkami z sosem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Szparagom odciąć końcówki ok. 2 cm, obrać na 1/3 długości i ugotować w wrzącej wodzie lekko posolonej, na leżąco ok. 8-10 minut. Przelać zimną wodą i osuszyć.

    Na talerzu rozsypać mieszankę sałat, poukładać pokrojone na mniejsze części truskawki i ugotowane szparagi.

    Wymieszać ocet balsamiczny, miód i sok z cytryny, polać nimi sałatę i posypać migdałami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Szparagi Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować