Sałatka z serem pleśniowym i żurawinową nutą

4.5 (151 ocen)

  • 5 min

Przepis na nią wymyśliłam spontanicznie, powstała ze składników, które akurat miałam pod ręką. Połączenie sera pleśniowego i żurawiny okazało się być strzałem w dziesiątkę! Gotowa w kilka minut.

  • 5 min

Składniki:

  • - główka sałaty (masłowa, lodowa),
    - 10 dag sera z niebieską pleśnią,
    - 2 łyżki suszonej żurawiny,
    - 2 łyżki płatków orkiszowych (ewentualnie płatków owsianych),
    - sok z cytryny,
    - świeżo zmielony, czarny pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem pleśniowym i żurawinową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki, wrzuć do miski. Dodaj pokruszony na kawałeczki ser pleśniowy i posiekaną żurawinę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Na suchej patelni podpraż przez chwilę płatki orkiszowe, posyp nimi sałatkę, lekko przemieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał

Podobne przepisy

To może cię zainteresować