Sałatka z selerem naciowym i prażonym słonecznikiem

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób

Pyszna sałatka z kilku składników a charakter nadaje jej smak prażonego słonecznika.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 twarde lekko kwaśne jabłko
    1 kalarepa
    ok, 4 łodyg selera naciowego
    pół puszki kukurydzy
    2 łyżki ziaren słonecznika
    jogurt naturalny gęsty
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selerem naciowym i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i kalarepę obieramy ze skórki i kroimy: jabłko w kostkę, kalarepę w małe słupki. Seler dokładnie myjemy i przekrajamy najpierw wzdłuż potem na małe kawałki. Mieszamy razem z jogurtem i kukurydzą oraz posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować