Sałatka z selera konserwowego, czerwonej fasoli i kukurydzy

4.45 (211 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rewelacyjna sałatka z selera konserwowego, czerwonej fasoli i kukurydzy, którą przygotujecie w kilka chwil. Znakomita podczas wizyty niespodziewanych gości. Zazwyczaj mamy w domu wszystkie składniki potrzebne do jej zrobienia. Będzie też świetnym uzupełnieniem menu na każdym przyjęciu. Przepis na tę sałatkę funkcjonuje w mojej rodzinie od wielu lat. A teraz dzielę się nim z Wami :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    słoik selera w zalewie
    20 dkg delikatnej wędliny
    4 jajka na twardo
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (211 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selera konserwowego, czerwonej fasoli i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę, kukurydzę oraz seler odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Jajka oraz wędlinę siekamy w kostkę i mieszamy z warzywami.
    Dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Seler Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować