Sałatka z sałaty lodowej i czerwonej fasoli

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Smaczna lekka sałatka z czerwonej fasoli jajka i sałaty lodowej . Do tego lekko ostry sos na bazie chili , oleju i miodu . Wspaniale nadaje się do pracy lub na wycieczkę.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 sałaty lodowej
    5 jajek
    1 papryka czerwona
    puszka fasoli czerwonej
    sos'
    olej
    chili
    miód
    woda
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z sałaty lodowej i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę wyciągamy z puszki przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Sałatę lodowa kroimy w kosteczkę.
  • 2. Paprykę czerwona myjemy usuwamy pestki i białą błonkę . Kroimy w paseczki potem na pół. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos. Mieszamy olej z odrobina chili do smaku. Dodajemy troszkę wody, soli i miodu do smaku. Sos dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować