Pożywna, pełna witamin, świetna na przekąskę między posiłkami.
Składniki:
mix sałat z roszponką
100g plasterków salami
2 op.serka wiejskiego (po 150g)
po pół dużej papryki czerwonej i żółtej
5 rzodkiewek
4 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Sałatka z salami, serkiem wiejskim i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę umyj i osusz. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na cząstki ( jedno odłóż do dekoracji). Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Umyte rzodkiewki pokrój w plasterki.
2.Do miski lub salaterki przełóż sałatę, warzywa, plasterki salami i jajka. Wymieszaj z serkiem wiejskim, przypraw do smaku solą i pieprzem. Udekoruj cząstkami jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem. Spożywaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Komentarze