Sałatka z rzodkiewką i rzeżuchą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę pyszną sałatkę często przygotowuję a wiosenne śniadanie lub lekką kolację. Świetnie nadaje się też jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • ● garść rzeżuchy
    ● 2 pęczki rzodkiewek
    ● pęczek koperku
    ● pęczek szczypiorku
    ● 2 łyżki majonezu
    ● łyżka serka homogenizowanego
    ● 2 łyżki jogurtu naturalnego
    ● łyżka soku z cytryny
    ● cukier
    ● sól, pieprz

Sałatka z rzodkiewką i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i zieleninę myjemy
    i osuszamy. Rzodkiewki
    kroimy w ósemki, a rzeżuchę,
    szczypiorek i koperek drobno
    siekamy.
  • 2. Jogurt mieszamy z majonezem,
    serkiem homogenizowanym
    i sokiem. Wsypujemy
    rzodkiewkę i zieleninę. Mieszamy.
    Doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy