Sałatka z rzeżuchy

  • wyświetlono: 4000 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Rzeżucha to bardzo bogate źródło witamin, więc sałatka jest i pyszna, i zdrowa. Robię ją na Wielkanoc.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Kazimiera Grzywna, Chełm
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● seler
● 2 jabłka
● 2 łyżki oliwy
● sól
● cukier
● cytryna
● dużo rzeżuchy

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka z rzeżuchy

  • 1. Selera obieramy i kroimy w drobne słupki. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzeżuchę siekamy.
  • 2. Składniki mieszamy, doprawiamy oliwą, szczyptą soli, cukrem i skrapiamy sokiem z cytryny.

Porady

RADY Kazimiery Grzywny
Jeśli ktoś lubi, może dodać rodzynki namoczone w koniaku.
PP_04-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dania_dla_urodyWielkanocrzeżucha
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym

Dodane przez: Skotka

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym

Sałatka może być samodzielnym daniem...

Sałatka z tortellini

Dodane przez: joanna30

Sałatka z tortelini

Pyszna sałatka, która na pewno...

Sałatka makaronowa z papryką

Dodane przez: bogusia82

Sałatka makaronowa z papryką

Szybka i smaczna sałatka.

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Lekka, zdrowa i szybka do przygotowania...

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Dodane przez: adzia

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Ta sałatka najczęściej gości na...

Sałatka z buraczków czerwonych

Dodane przez: Beata07

Sałatka z buraczków czerwonych

Kolejna wspaniała sałatka, którą...