Sałatka z rzeżuchą

4.98 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Od ponad roku sałatki to moja specjalność. Nie dość że są smaczne i zdrowe, to jeszcze dzięki nim zrzuciłam 12 kg.

Składniki:

  • ● po kilka liści różnych sałat
    ● 2 ogórki
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 2 garście rzeżuchy
    ● 10 dag sera brie
    Sos winegret:
    ● 3 łyżki oleju z pestek winogron
    ● bazylia
    ● łyżka soku z cytryny
    ● sól, cukier
Wystaw ocenę:

4.98 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Sałaty rwiemy na małe kawałki. Ogórki i rzodkiewki kroimy w plasterki, ser w paski. Mieszamy z sałatą. Posypujemy drobno posiekaną rzeżuchą.
  • 2. Składniki sosu mieszamy. Polewamy sałatkę.

Porady

RADY Lucyny Bocer Sałatkę podajemy do mięs lub jako samodzielną przekąskę. Zamiast sera brie można użyć dowolnego sera pleśniowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Ser brie Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować