Sałatka z ryżu i papryki

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczna, i co ważne robi się ją błyskawicznie - dobra na zimno i na ciepło.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu ugotowanego na sypko
    po jednej papryce: czerwonej, żółtej, zielonej
    2 ząbki czosnku
    pęczek pietruszki
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ryżu i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno posiekać. Składniki dodać do chłodnego ryżu i wymieszać wraz z niewielką ilością oliwy. Nie solić!
    Uwaga: Świetnie smakuje na zimno, ja lubię ją lekko ciepłą - delikatnie podgrzewam w mikrofalówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować